چقدر گل نسترن را میشناسید؟
آیا شما هم طرفدار نگهداری از این گل جذاب و منحصر بفرد هستید؟
این گیاه دارای اصالت آسیایی و اروپایی میباشد که با عطر بینظیر و جذابیت ظاهری خود، محبوبیت بسیار زیادی را در کشورهای مختلف کسب نموده است. نسترن شامل گونههای بسیار زیادی است که هر کدام از آنها خصوصیات و جذابیتهای شگفتانگیزی را در برخواهند داشت. در جنگلهای شمال کشور ما نیز میتوان شاهد گونههای مختلفی از این گیاه بینظیر بود. از گل نسترن با نام عملی (Rosa canina) نیز یاد میشود که با اطلاع از خصوصیات برجسته در این گل، میتوان به راحتی از آن نگهداری نمود. در این مقاله در مورد خصوصیات گل نسترن صحبت خواهیم کرد و همچنین انواع مختلف این گل و شرایط نگهداری آن را توضیح خواهیم داد.
انواع آگلونما
ویژگیها و خصوصیات برجسته در گل نسترن
از جمله ویژگیها و خصوصیات برجسته در گل نسترن میتوان به سرعت رشد بالای آن و همچنین جذابیت ظاهری فوقالعاده در کنار ترکیب رنگ بینظیرش اشاره نمود. تنوع گونههای مختلف در این گیاه جذاب، گلهای رنگارنگ و خیره کنندهای را دربر دارد. از جمله خصوصیات مهم در گل نسترن میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
خصوصیات ظاهری گل نسترن
از نسترن میتوان به عنوان یک درختچه جذاب و برگریز یاد کرد که دارای تنوع بسیار زیادی است. جالب است بدانید که این گیاه خود بارور بوده است و در حیات وحش به راحتی قابل تکثیر خواهد بود.
از انواع بسیار زیاد این گل جذاب میتوان به نمونههای زیر اشاره کرد:
گل نسترن کوهی
گل نسترن کوهی در کنار برخورداری از خصوصیات ظاهری شگفت انگیز و فوق العاده، از خواص درمانی بینظیری نیز برخوردار بوده که بر محبوبیت آنها افزوده است. این نوع از گل نسترن رشدی بین 0.5 تا 3 متر را تجربه خواهد نمود.
گلهای گل نسترن کوهی بر روی یک ساقه و به دنبال هم رشد میکنند.
گل نسترن رونده
از خصوصیات ظاهری در گل نسترن رونده میتوان به رشد چشمگیر آن اشاره نمود. نسترن رونده اغلب تا ارتفاع 1 الی 5 متر نیز رشد خواهد کرد. در شرایط مطلوب نیز میتوان شاهد رشد بسیار زیاد این گل بود. استفاده از تکیهگاه برای گل رونده نسترن بسیار مهم است. در واقع این گیاه از جمله گیاهان مقاوم به سرما و شرایط نامساعد آب و هوایی میباشد.
برگها در گل نسترن رونده به صورت پر و ساقههای آنها سرشار از تیغ است. گلهای نسترن رونده به رنگ صورتی و با پنج گلبرگ تزیین شدهاند. این گیاهان دارای میوه نیز هستند که رنگ آن نارنجی و مایل به قرمز میباشد. البته این گل دارای تن رنگی مختلفی است که انواع آن را با نامهای گل نسترن رونده قرمز و گل نسترن رونده سفید نیز میشناسند.
گل نسترن فرانسوی
شاخههای ظریف و شکننده که سرشار از تیغهای تیز هستند، یکی از خصوصیات ظاهری گل نسترن فرانسوی است. رنگ گلبرگها در این نوع از نسترن بنفش بوده که جذابیت فوقالعادهای را برای آنها به همراه داشته است. گلهای انبوه در کنار برگهای ریز و درشت گل نسترن فرانسوی، آن را به جذابترین گلهای نسترن مبدل نموده است.
شرایط نگهداری از این گیاه نیز بسیار ایدهآل و مناسب میباشد تا جایی که در بسیاری از منازل مدرن، شاهد استفاده از آنها خواهیم بود.
گل نسترن زرد
به جرات میتوان گفت یکی از مقاومترین انواع گلهای نسترن، نسترن زرد و یا رزا موشاتا است. این گل جذاب در مناطق کوهستانی کشور ما رشد قابل توجهی داشته است.
همانطور که از نام این گل برمیآید، گلبرگهای آن به رنگ زرد بوده و در کنار رنگ سبز برگهای آن، جذابیت بی نظیری را به ارمغان آوردهاند. گل نسترن زرد نیز تا ارتفاع 5 متر در شرایط مطلوب رشد خواهد کرد. این نوع از نسترن با شرایط اقلیمی در کشور ما سازگاری بسیار زیادی داشته و شرایط نگهداری بسیار ساده و مناسبی را در بر خواهد داشت.
خصوصیات و شرایط مناسب برای نگهداری از گل نسترن
برای نگهداری از این گیاهان در مکانهای مختلف، توجه به شرایط مهم نگهداری از آنها، بسیار حائز اهمیت است. چون تنوع گل نسترن، شرایط نگهداری از آنها را متفاوت نموده است.
لذا با بررسیهای کامل میتوانید از جذابیت و خواص شگفتانگیز و همچنین عطر فوق العاده آنها، بهرهمند گردید. از جمله خصوصیات و شرایط مناسب برای نگهداری از گل نسترن، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
آبیاری گل نسترن
برای آبیاری گل نسترن با توجه به نوع آنها باید اقدام نمود به این نحو که:
نسترن کوهی نیازمند دریافت آب به میزان کم خواهد بود. این گیاه مقاومت بالایی را در برابر بی آبی در بر خواهد داشت. لذا در شرایط سخت نیز میتوان از این گیاه مراقبت نمود.
شرایط نگهداری گل نسترن رونده متفاوت بوده و نیازمند دریافت آب به صورت دورهای میباشد. جهت آبیاری نسترن رونده وقتی سطح خاک گیاه از خشکی برخوردار شد، میتوانید برای آبیاری آن اقدام کنید.
نسترن فرانسوی نیازمند دریافت آب به صورت منظم خواهد بود. آبیاری در این گیاه با توجه به تغییر فصل، تغییر خواهد کرد. به نحوی که در فصل تابستان میزان آبیاری بیشتر و در فصل زمستان آبیاری کمتری را نیاز خواهند داشت.
نسترن زرد نیز از جمله گیاهان مقاوم در برابر بی آبی،میباشد. اما بهتر است در زمانی که با خشکی سطح خاک مواجه شدید، اقدام به آبیاری این نوع از گیاهان نمایید. در این صورت شاهد رشد قابل توجه آنها خواهید بود.
لازم به ذکر است که این گیاهان در صورت دریافت آب بسیار زیاد، دچار پوسیدگی و در نتیجه از بین رفتن ریشه خواهند شد.
خاک مناسب
خاکهای سبک برای این گیاهان از جمله خاکهای مناسب برای رشد هستند.
در خاکهای گل نسترن میتوان شاهد ترکیبات لومی، شنی و رسی بود که از زهکشی بسیار بالایی برخوردار باشند. لازم به ذکر است که این گیاهان به دلیل مقاومت بسیار بالا، در خاکهای سنگین از جمله خاکهای رسی نیز رشد مطلوبی را تجربه خواهند نمود.
خاکهایی با ph مناسب، خاکهای اسیدی، خنثی و خاکهای قلیایی از جمله مطلوبترین خاکها برای رشد این نوع از گلها به شمار میروند. لازم به ذکر است که خاکهای مرطوب در اوایل رشد، نقش بسزایی بر روی تکامل آنها خواهند داشت.
خاکهای آهکی از جمله خاکهایی هستند که این گیاهان هرگز رشدی را در درون آنها نخواهند داشت. خاکهایی که غنی از مواد معدنی هستند، میتوانند شرایط مطلوبی برای رشد نسترن کوهی را در بر داشته باشند.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین خاک برای گلدان
نور کافی
انواع گلهای نسترن در شرایط دریافت نور متغیری رشد خواهند نمود. برخی از انواع آنها دوستدار دریافت نور برای رشد مطلوب هستند و برخی دیگر، دوستدار نیمه سایه خواهند بود.
لذا با توجه به انواع این گلها میتوان برای رشد آنها از نور آفتاب بهره برداری کرد.
نور کافی در انواع این گلها عبارت است از:
نسترن کوهی در شرایط سایه نیز رشد مطلوبی را در بر خواهد داشت. این گیاه در آفتاب و سایه میتواند رشد نماید و جذابیت و خواص بی نظیری را در بر داشته باشد.
گل رونده نسترن دوستدار دریافت نور کامل آفتاب بوده و در این صورت رشد قابل توجهی را تجربه میکند.
نسترن فرانسوی نیز با دریافت نیمه آفتاب و نیمه سایه میتواند رشد مطلوبی داشته باشد. دریافت نور جانبی سبب افزایش رشد در این گیاهان خواهد شد.
همانطور که ذکر شد گل نسترن زرد از مقاومت قابل توجهی در برابر شرایط اقلیمی متفاوت برخوردار است. که سبب نگهداری مناسب از آنها در شرایط مختلف آفتابی و سایه میشود.
دمای مناسب
گل نسترن یکی از مقاومترین گیاهان شناخته شده است که در دماهای مختلف، ماندگاری قابل توجهی را در بر دارد. این گیاه در بسیاری از دماهای پایین ماندگاری را تجربه میکند. اما زمانی که شاهد دمای کمتر از 25 درجه زیر صفر باشد، گیاه رشد بسیار آهسته و کندی را تجربه خواهد نمود.
اغلب مناسبترین دما برای رشد و گلدهی نسترن بین 20 الی 25 درجه سانتی گراد میباشد.
کوددهی و هرس مناسب
از دیگر نیازهای گل نسترن برای رشد مطلوب، دریافت کود مناسب در زمان مقرر (اوایل پاییز و یا اوایل بهار) است. اغلب در اوایل رشد این گیاه اقدام به استفاده از کودهای فسفاته و کود ازته خواهند نمود.
نسترن نیز مانند بسیاری از گیاهان دیگر برای رشد مطلوب، نیازمند هرس ایدهآل و مناسب میباشد.
انواع کود مناسب گیاهان آپارتمانی
روشهای تکثیر گل نسترن
از روشهای مختلف تکثیر این گیاه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
کاشت بذر و قلمه زدن. در مقاله راهنمای نگهداری و تکثیر گل نسترن میتوانید به طور کامل در مورد این دو روش تکثیر گل نسترن اطلاعات کسب کنید.
بیماریهای گل نسترن
این گیاهان نیز مانند بسیاری از گیاهان دیگر دچار بیماری و آفت زدگی خواهند شد.
از جمله بیماریهای رایج گل نسترن عبارتند از:
بیماری سفیدک
این بیماری به دلیل رطوبت بسیار بالای محیط، تراکم بالای گیاه، عدم استفاده از نور آفتاب، عدم تنفس گیاه به دلیل تراکم بالا، کمبود آب، عدم تغذیه مناسب ریشه و مواردی از این قبیل پدید خواهد آمد.
شته
یکی از رایجترین انواع آفات در این گیاهان، شتهها هستند که سبب خشک شدن و از بین رفتن گیاه با مکیدن شیره گیاه، خواهند شد.
کنه تار عنکبوتی
پیچیده شدن برگها و همچنین نشانههای قهوهای بر روی گل، بیانگر هجوم این آفات به گیاه خواهند بود. یکی از عوامل مهم بروز این آفات، وجود علفهای هرز در کنار این گیاه میباشد. لذا برای جلوگیری از پدید آمدن آنها، اقدام به جداسازی این علفها نمایید.
ممنون از شما که مثل همیشه همراه ما بودید.
امیدواریم مطالب فوق براتون مفید بوده باشه. در صورت داشتن هرگونه سوال درمورد بیماری ومشکلات گیاهان میتوانید به صفحه گلیار مراجعه نمایید. کارشناسان و گیاهپزشکان ما جوابگوی شما هستند.
تا مقاله بعدی، خدانگهدار.
4 دیدگاه در “هر آنچه باید از گل نسترن بدانید”
سلام وقت بخیر
راه درمان سفیدک نسترن چطوره؟
سلام و وقت بخیر 🪴
لطفا مشکل گیاه خود را همراه با عکس، از طریق لینک زیر در گلیار کافه گلدون مطرح بفرمایید تا کارشناس مربوطه به طور تخصصی پاسخگوی شما باشد.
https://forum.cafegoldoon.com/
بیماریهای نسترن رو ذکر کرده اید مثلا سفیدک سر برگها ولی درمانی ذکر نشده
سلام و وقت بخیر 🪴
لطفا مشکل گیاه خود را همراه با عکس، از طریق لینک زیر در گلیار کافه گلدون مطرح بفرمایید تا کارشناس مربوطه به طور تخصصی پاسخگوی شما باشد.
https://forum.cafegoldoon.com/